Over onze houtovens

Traditie van de houtovens

Traditioneel wordt de kleien oven al generaties lang met de hand gemaakt. Deze wordt dan gebakken en in een stalen frame gehesen, zodat deze beschermd blijft enerzijds, en goed geïsoleerd is anderzijds. Het knappe hieraan is -in tegenstelling tot ingebouwde houtovens- dat het eigenlijk allemaal op voorhand wordt gedaan, waardoor de eindgebruiker eigenlijk geen werk meer heeft en nagenoeg onmiddellijk aan de slag kan!

Productie op punt

Omdat de productietijd van de ovens toch enige tijd beslaat heeft Doppio ervoor gekozen om steeds stock aan te houden van haar ovens, zodat de klant nagenoeg altijd onmiddellijk kan worden beleverd. Speciale bestellingen zijn wel mogelijk, maar door het artisanale karakter van het product is de lead-time van zulke bestellingen soms wel enkele weken. 

Koop een Doppio houtoven

Doppio’s authentieke houtovens

Ontworpen door Doppio, te koop en te huur

Onze met de hand gemaakte houtovens komen voort uit een traditie die generatie op generatie van vader op zoon wordt overgedragen. De klei wordt met de hand laag per laag aangebracht, tot uiteindelijk de ovens haar gewenst vorm heeft. Deze wordt dan gebakken en in een stalen frame gehesen, die niet alleen ter bescherming dienst tegen het weer, maar ook voor isolatie zorgt. Deze isolatie biedt veiligheid tegen verbranding aan de buitenzijde, en zorgt tegelijk voor een beter warmtebehoud aan de binnenzijde van de houtovens. Interesse in woodfired catering, of om zelf een houtoven de kopen of huren? Contacteer ons dan gerust voor meer informatie!