Houtoven huren of kopen?

Houtoven kopen

Is jouw voorliefde voor de houtoven en het outdoor cooking idee ook zo groot als dat van ons? Misschien is een Doppio houtoven dan wel iets voor jou! Neem zeker eens een kijkje op deze pagina en ontdek alles dat je moet weten over onze drie modellen. 

Lees meer

Houtoven huren

Test je liever de houtoven eens uit voordat je hem aankoopt? Hang je graag zelf eens de pizzaiolo/a uit? Of beleef je graag eens een spannende dag met het gezin? Wij verhuren graag onze houtovens aan iedereen die zelf eens de spatels in handen wilt nemen. 

Lees meer

Houtoven tools

Net een houtoven aangekocht? Of bezit je er al één? De houtoven tot zijn volle recht laten komen, doe je best met de juiste tools. Doppio heeft de tijd genomen om enkele van die tools te selecteren en aan te bieden. Neem gerust een kijkje, misschien zit er wel iets interessants tussen.

Lees meer

Over Doppio’s houtovens

Doppio’s houtoven van eigen design is het perfecte instrument om een unieke kookervaring te creëren. De Portugese klei, die bij uitstek hét materiaal vormt om in te bakken, braden of roosteren, wordt beschermd door een frame van staal met beschermende coating. Zo is de oven perfect geschikt om de Belgische weersomstandigheden te trotseren, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit die een houtoven biedt.

De korte tijd die nodig is voor de oven om op te warmen (minder dan 40 minuten), in combinatie met de uitstekende isolatie, maken dat de gaartijd van veel gerechten erg laag is. Daarentegen kan men natuurlijk ook op lagere temperatuur koken (slow-cooking). De hoge mate waarin de isolatie de warmte vasthoudt is hiervoor ideaal. Men kan namelijk het vuur stoken tot op de gewenste temperatuur en deze lang vasthouden.

Pizza is klaar in minder dan 1 minuut, geroosterd vlees in een oogwenk, brood of tapenade dan weer wat langzamer. Tevens zorgt deze uitstekende isolatie voor een veilige temperatuur aan de buitenzijde van de oven, zodat niemand zich hieraan verbrandt.

Kom een kijkje nemen

Wil je onze ovens graag eens in het echt zien of wil je wat meer uitleg? Maak dan zeker een afspraak om eens te komen kijken naar onze verschillende modellen in ons magazijn. 

Contacteer ons voor een afspraak