Houtoven tools

Tools voor de houtoven

Om ten volle van de houtoven te kunnen genieten zijn enkele tools onmisbaar. Zo zal het lastig blijken om een pizza in de oven te leggen zonder een pizza-schep, en een schotel van 400ºC kan je natuurlijk niet vastnemen met een katoenen ovenwant. Daarom heeft Doppio voor u een selectie gemaakt van de tools die op de markt voorhanden zijn. Deze kan u bij ons aanschaffen, al dan niet in combinatie met één van onze houtovens. 

Borstel en rijf
Prijs €45
beschrijving

Deze twee-in-één tool heeft een zijde met stalen borstel en een zijde met een stalen schraper. Dient om de oven schoon te maken maar ook om het vuur of de assen te manipuleren in de oven.

pizzaschep (korte steel)
Prijs €25
Beschrijving

Deze pizza schep met rechthoekige stalen plaat en korte houten steel is ideaal om pizza’s in de oven te leggen of ze er weer uit te nemen. Ze kan ook gebruikt worden om bvb. broodjes even krokant te bakken.

Stalen draaischep
Prijs €42
Beschrijving

Deze massief stalen draaischep heeft een korte steel en een klein rechthoekig vlak aan het uiteinde. Dit zorgt ervoor dat het gemakkelijk te hanteren is om pizza of brood te manipuleren in de houtoven.

Splitlederen handschoenen - lange mouw
Prijs €28
Beschrijving

Deze splitlederen handschoenen worden ook gebruikt door smidsen en lassers, omdat ze een erg goede bescherming bieden tegen hoge temperaturen. De lange mouwen zijn extra handig om zaken uit het hart van de houtoven te nemen.

Vuurvaste ovenschaal
Prijs €15
Beschrijving

Deze vuurvaste aarden schaal is een typisch portugees product waar men zowat alles in klaarmaakt. Tapenades, groentenschotels, vlees of saus, de lijst is eindeloos. De schaal is bestendig tegen de hoge hitte van een houtoven, daarmee is het een must-have voor de houtoven-kok.