galerij  over ons

19
sep

Doppio goes Italy

COURMAYEUR AVONTUUR

Enkele weken terug werd Doppio uitgenodigd om -jawel u leest het goed- naar Italië af te zakken om te zorgen voor een pizza-party, en dat op een boogscheut van de Mont Blanc. Deze eer kwam ons te beurt ter gelegenheid van het programma ‘Down The Road’, waarin Dieter Coppens door Europa trekt met 6 mensen die het syndroom van down hebben. In dit programma, maakten zij in groep een onvergetelijke reis door een aantal landen, met allerhande leuke activiteiten en ervaringen. Als afsluit -van wat belooft een mooi programma te worden- werden zij op een waar pizza-festijn getrakteerd in een idyllische setting: een Italiaans campo di monte, grenzend aan de voet van nota bene de Monte Bianco, waar zich ook nog eens een helder gletsjerstroompje doorheen kronkelde. Dat uitgerekend de dag van het filmen een uiterst zeldzame was van totale zonneschijn en een volledig vrije Mont Blanc, leek wel divine intervention.

Nero Mont Blanc
Doppio’s kleine modelletje Nero had reeds een lange weg afgelegd in de laadruimte van de productie-truck doorheen Europa. Bij zijn eindbestemming aangekomen, werd het houtoventje tot slot met de hand tot op de plaats van het gebeuren gereden. Menig Italiaan zal wel een wenkbrauw opgetrokken hebben bij het zien van dit gebeuren. Nadat ook twee achterdochtige carabinieri zich niet langer wensten te verzetten tegen de opnames, konden we er dan eindelijk aan beginnen. De bevallige assistente, die zich op die moment vermomd had als mijn vader, ging naarstig aan het werk met het voorbereiden van het deeg. De basis was voorbereid, de kaas en toppings gereed gemaakt om te beleggen en de oven stond goed heet. Kortom, tijd voor actie.

Opname snap Courmayeur
Voor de effectieve shots mochten enkele leden van de crew onze waren reeds keuren. Nadat we deze test hadden doorstaan mochten we dan verder gaan voor het strenge publiek: de cast. De opnames verliepen vlot, de criticasters bleken erg ingetogen met onze lekkernijen. Deze tevreden chef mocht dan ook veel lof ontvangen, en kon weer opgelucht ademhalen. Na de cast mocht nu ook de crew ten volle aanschuiven, hetgeen een feestelijke bedoening werd, daar de opnames er na twee intensieve weken eindelijk opzaten. Enkele biertjes en wat rode wijn mochten dan ook niet mankeren. Na dit kortstondige intermezzo echter, werd reeds alles klaargemaakt voor de rit huiswaarts, dewelkde dezelfde avond nog zou worden ingezet.
Zo gauw als het avontuur was begonnen, was het ook weer afgelopen. Hoe kort het ook mocht duren, het zal toch niet snel vergeten worden, en hopelijk ook niet bij de cast, die denk ik nog heel lang zal napraten over deze onvergetelijke reis.

Nieuwsgierig naar het programma? Dan is het wachten geblazen tot maart 2018, wanneer u in een 8-delige reeks op Eén zal kunnen genieten van Down The Road, met Dieter Coppens, een uitzonderlijk sympathieke cast, en natuurlijk Doppio.

Clear Mont Blanc