events  galerij  over ons

21
jan

Nieuwe batch met enkele upgrades

Alweer een levering van Doppio houtovens kwam deze week aan in ons magazijn te Hoboken. Deze batch was voorzien van enkele verbeteringen. De belangrijkste vernieuwing is het nieuwe onderstel, dat niet alleen steviger is, maar ook voorzien van een nieuw type wielen en een steunpoot.

mobiele houtoven nieuw onderstel

Nieuwste versie van het type Nero

De wielen werden aangepast onder het motto ‘bigger is better’. Met bijna een verdubbeling in diameter en het gebruik van een rubberen luchtband zal het verplaatsen van de houtoven nu veel vlotter gaan, ook op minder harde oppervlakken zoals gras of grind.

De steunpoot met verschuifbare pook is tevens een verbetering voor de stabiliteit van de houtoven. Zo zal de houtoven op lichte hellingen niet meteen wegrollen. Waar voorheen een stalen hendeltje en een zwenkwiel zaten om de houtoven te sturen, hebben we een verschuifbare pook geïnstalleerd die het sturen van de houtoven vergemakkelijkt en iets meer controle over de houtoven geeft. Zeker bij oneffen of zachtere ondergrond is dit een pluspunt.

Nog enkele nieuwigheden zijn de langere schouw en de grotere vuurvaste schalen in ons gamma. De schouw werd met 20 cm verlengd, zo slaat de rook niet rechtstreeks terug in het gezicht van diegene die de oven bedient. Tot slot kan men nu naast de reeds beschikbare kleine schaaltjes ook grotere schalen krijgen, om grotere porties lekkers in de oven te kunnen steken.